با آغاز فصل بهار فعالیت زنبور های عسل آغاز شده و برای جمع آوری شهد و گرده گل ها راهی باغچه های خوش بویی که بهترین گیاهان در آن رشد کرده اند می روند. افرادی که به زنبورداری های کوچک و خانگی روی آورده اند در سددد هستند تا به هر روشی توجه زنبور های عسل را جلب کنند، این کار نه تنها موجب گرد افشانی و افزیش رشد گیاهان خواهد شد بلکه علاقه زنبور عسل به گل های خوش بو می تواند موجبات ساخت آشیانه در باغ یا باغچه شما را نیز فراهم آورد که این امر موجبات زنبورداری خانگی و بدون هزینه را برای شما ایجاد می سازد.
زنبور های عسل موجودات مفیدی هستند که به انتقال و رشد گیاهان مختلف کمک می کنند چرا که در زمان نوشیدن شهد گل ها، گرده های گل به پاهای این موجودات ریز چسبیده و زمانی که به پرواز در می آیند، این گرده ها را به دیگر گل ها انتقال داده و سبب رشد و ازدیاد گیاهان و گل های مختلف خواهند بود. پس بهتر است هر چه زودتر زمینه جذب زنبور های عسل به باغ خود را محیا کنید و خود را برای آغاز حرفه جدید زنبور داری آماده کنید.
چگونه زنبور عسل را در باغچه و باغ خود ماندگار کنیم؟
جذب و وفادار سازی زنبور عسل کار دشواری نیست شاید با تعدادی گلدان کوچک که حاوی گیاهان خوش بو است این کار امکان پذیر باشد. جالب است بدانید برخی باغبان ها از این استراتژی برای رونق کار خود بهره می گیرد چرا که این حشرات ریز برای پراکنده ساختن گرده گیاهان و سبزیجات مختلف، بسیار کار آمد هستند به همین دلیل باغ داران و حتی افرادی که حرفه زنبورداری را دنبال می کنند، برای تشویق و ماندگار ساختن زنبور عسل، اقدام به کاشت گیاهان معطر و سبزیجات خوش بو نظیر جعفری و ریحان می کنند.
چه گیاهانی که زنبور های عسل را به خود جذب می کند؟
زنبورهای عسل برای موفقیت و رونق باغ داری و زنبورداری شما بسیار مهم هستند و باید در این راستا موجبات رضایت و خوشنودی را برای این حشرات سود مند فراهم آورید. زنبور عسل توقع زیادی از شما ندارد کافیست کمی گیاه معطر و خوش بو در باغ یا باغچه خود بکارید آنگاه شاهد این خواهید بود که زنبور چگونه با خوشحالی در میان باغ شما با خوشگذرانی می پردازند. گیاهان مورد علاقه زنبور عسل که از آن ها برای تهیه عسل استفاده می کنند زیاد از دسترس شما دور نیستند در این بخش از مقاله به چند نمونه از گیاهانی که زنبور برای تهیه عسل از شهد آن ها استفاده می کند اشاره خواهیم داشت:
ریحان، گشنیز، جعفری، گل مینا، گل گوشواره، امپاتیانس، درختان میوه، ذغال اخته، بوته تمشک و… گیاهانی هستند که بی شک زنبور های عسل را به سوی باغ شما خواهند کشاند؛ به دنبال آن می توانید زمینه مناسب را فراهم آورید تا زنبور های عسل بتوانند آشیانه بسازند و شما را در جهت شغل زنبورداری به صورت خانگی سوق دهند، این روش راهکاری است تا از ماندگار بودن زنبور های عسل در باغتان اطمینان حاصل کنید. با استفاده از این روش نیازی به خرید کندوهای جعبه ای و پرداخت هزینه های مختلف نخواهید بود چرا که زنبور ها به طور طبیعی در باغ شما کندو می سازند و به صورت ناخود آگاه شما را با شغل زنبورداری آشنا می کنند.
چند نکته مهم که به جذب زنبور عسل کمک می کند
– گیاهان بومی شهد بیشتری نسبت به گیاهان زینتی دارند از این رو برای اینکه زنبورها در باغ شما ماندگار شوند بهتر است کاشت گل ها و گیاهان وحشی را از یاد نبرید.
– زنبور عسل قادر به تشخیص رنگ قرمز نیست و برای زنبور این گل ها بیشتر به شاخ و برگ های اطراف گیاه شباهت دارد اما جالب است بدانید که زنبور به رنگ های دیگر نظیر بنفش، آبی و زرد واکنش نشان داده و جذب آن ها می شوند. همچنین گیاهانی که شکوفه های تکی می دهند راحت ترین گیاه برای تغذیه زنبور عسل به شمار می روند و دسترسی به شهد این دسته از گل ها برای زنبور عسل کار آسان تری است. اگر می خواهید زنبور عسل جذب باغچه شما شود، کاشت گل های تک شکوفه ای را فراموش نکنید.
کندوهای زنبورعسل
کندوهای زنبور عسل، به دو صورت طبیعی و مصنوعی دیده می شوند؛ کندو های طبیعی به کندو هایی گفته می شود که زنبور ها در طبیعت، روی شاخه و یا دیوار و تخته سنگ های مرتفع می سازند؛ کندو های مربعی شکلی که در حرفه زنبورداری به کار گرفته می شود را به عنوان کندوی مصنوعی می شناسند. این کندو های مربعی شکل دارای 3 سوراخ هستند، یک سوراخ برای ورود و خروج زنبور ها و دو سوراخ دیگر برای تهویه هوا روی کندو تعبیه شده است؛ سوراخ های تهویه به وسیله توری های ریزی جهت جلوگیری از ورود دیگر حشرات مانند مورچه پوشانده شده است.
اگر به حرفه زنبورداری علاقه مند هستید می توانید بسته به نیاز تعدادی کندو خریداری کرده و به پرورش زنبور عسل در باغ شخصی خود بپردازید. شما با حداقل سرمایه می توانید این کار را آغاز و پس از مدت کوتاه به سود بالایی برسید. پیشنهاد می شود قبل از هر اقدامی با سابقه داران این حره مشورت کرده و در کلاس های آموزش زنبور داری و دیگر کلاس های مورد نیاز که در سازمان جهاد کشاورزی برگزار می شود، شرکت کنید؛ بی شک با داشتن تجربه می توانید به سود بیشتری دست پیدا کنید.
باسلام وخسته نباشید
ممنون بابت مطالب بسیار مفید وعلمی درسایت